Berlinferie

Uteliv i Berlin

Det er få steder i verden som kan konkurrere med Berlin når det gjelder diversiteten i utelivet. Berlin er kanskje den hippeste byen i verden, og det betyr at du kan finne alt fra puber i gamle ruiner til hippe strandbarer (langs elvene). Berlin konkurrerer også med Amsterdam om å være den mest liberale byen i verden, og i tillegg til de mer klassiske rockebarene, nattklubbene og alternative stedene, finner du også veldig merkelige og sære utesteder og små klubber.

Det mest negative med Berlins uteliv er at det kan være vanskelig å navigere seg rundt. Berlin er en stor by, og å finne frem til det perfekte utestedet kan virke vanskelig. Mange av de beste pubene, barene og klubbene pleier ikke å reklamere så mye for seg selv.

berlin

Bydelen Mitte har vært stedet å feste i en lang periode. Den gamle østblokk-slummen har gjennomgått en vakker gjenoppstandelse som huser populære klubber som King Kong Club, Kaffee Burger og Weekend.

Kreuzberg er et annet område som bør sjekkes ut. Området er litt mer “edgy” en Mitte, og innbyggerne er gjerne artister og immigranter. Området blir stadig mer populært med utallige barer og nattklubber. Sjekk ut Club Marie og Spindler & Klatt for å oppleve to vidt forskjellige men likevel kule steder.

Prenzlauer Berg og Friedrichshain er to områder med et rikt nattliv som Berlins homofile befolkning.

Liker du house og techno er Berlin byen for deg. Innen disse sjangrene er Berlin kjent som en av de ledende byene i verden. Eatergate og Tresor er to kjente klubber – og selvfølgelig må den legndariske klubben Berghain and Panorama Bar nevnes. Dette er en av verdens desidert beste nattklubber.