Berlinferie

Kredittkort på ferie

Skal du på ferie til Berlin eller andre storbyer bør du vurdere å ta med deg et kredittkort. Bankene anbefaler at man bruker kredittkort på feriereisen. Det er flere grunner til dette.

Kredittkort er et lurt betalingskort dersom det brukes på riktig måte. Stadig flere nordmenn velger å skaffe seg kredittkort, og stadig flere bruker kredittkort i utlandet. Dersom du bruker et kredittkort fremfor et vanlig betalingskort på storbyferien sikrer du deg i større grad mot kortsvindel og misbruk av kortet. I tillegg kan du spare mye penger på reiseforsikring.

Bedre sikret mot svindel

En viktig grunn til at bankene anbefaler å bruke kredittkort på ferie i utlandet er at du da er bedre sikret mot svindel enn om du bruker et vanlig debetkort. Når du trekker kredittkortet ditt bruker du penger som du låner av banken, og ikke penger som står på din egen konto. Skulle du oppleve å bli utsatt for kortsvindel vil du derfor fortsatt ha penger å bruke på lønnskontoen din, og du kan enkelt ta kontakt med kredittkorttilbyderen for å få sperret kortet.

Opplever du svindel eller misbruk av ditt kredittkort, er det først og fremst banken som har tapt penger. Med mindre du har brukt kortet på en uaktsom måte, er det dermed banken som må dekke tapet ditt.

Vi anbefaler derfor at du har med deg både et vanlig debetkort og et kredittkort på storbyferien, og at du lar debetkortet ligge i safen på hotellet som en ekstra sikkerhet, mens du bruker kredittkortet som hovedkort mens du oppholder deg i utlandet.

Gratis reiseforsikring

En annen grunn til at det er smart å bruke kredittkort på feriereisen, er at de fleste kredittkort på markedet i dag har en innebygget gratis reiseforsikring. Dette kan spare deg for mange kroner i forsikringspremie. Bruker du kredittkortet til å betale for minst 50 % av reisen, så får du i de fleste tilfeller automatisk en gratis reiseforsikring inkludert på reisen du har kjøpt. Derfor lønner det seg også å kjøpe selve feriereisen med

Hos Låneportalen.no får du oversikt over ulike kredittkort på markedet, og du kan også finne kredittkortene som har innebygget reiseforsikring.